مصرف آمگا 3، مقاومت به انسولین را کاهش می دهد

به گفته ی محققین افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا- 3 به بهبود مارکر مهم مقاومت به انسولین ، اختلالی که منجر به دیابت می گردد، کمک می کند.

نتایج این تحقیق در مجله ی the European journal of lipid science and technology به چاپ رسید.

دانشمندان به بررسی تأثیر مصرف اسیدهای چرب  polyunsaturated یا PUFAs بروی پروفایل چربی و بیومارکر مقاومت به انسولین پرداختند.

محققین دریافتند که مصرف کپسول های حاوی مقادیر زیاد امگا- 3 همراه با غذا سبب بهبود پروفایل چربی بدن و مقدار ادیپونکتین در مقایسه با گروه کنترل می شود. همچنین مصرف این مکمل غذایی سبب بهبود تمام پارامترهای مقاومت به انسولین بعد از خوردن غذای حاوی چربی (an oral fat load)می گردد.

به گفته ی Giuseppe Derosa از دانشگاه pavia در ایتالیا ، مصرف امگا-3 (PUFA) نه تنها سبب بهبود پروفایل چربی و نزدیک شدن مقادیر چربیهای بدن به حالت پایه می شود بلکه سبب بهبود پارامترهای مقاومت به انسولین نیز می شود.

فواید مصرف امگا-3 بر بیماریهای قلبی عروقی و کاهش مرگ و میر به دلیل بیماریهای قلبی علیرغم رژیم های پرچرب قبلاً به اثبات رسیده است.

محققین در تحقیقات قبلی به بررسی تأثیر مصرف امگا-3 بر پروفایل چربی پلاسما ،بهبود پاسخ های التهابی و کاهش فشار خون، فشار ضربان وسرعت ضربان قلب پرداختند.

در این مطالعه به 167 بیمار (82 مرد و 85 زن) یک گرم کپسول امگا-3 (PUFA تغلیظ شده : DHA یاEPA تغلیظ شده است) یا یک کپسول یک گرمی پلاسبو (حاوی سوکروز، مانتول و نمک های معدنی ) داده شد.

این کپسول ها سه بار در روز همراه با غذا بمدت 6 ماه به این بیماران داده شد.

بنا به گزارش های بدست آمده: مصرف امگا -3 سبب بهبود مقدار کلسترول HDL وتری گلیسرید پلاسما در مقایسه با کنترل گردید، اما تأثیری بر کلسترول کل و کلسترول LDL نداشت.

بعد از آزمایش خوردن چربی محققین مشاهده نمودند که در گروه امگا -3 درتمام پارامترهای مقاومت به انسولین بهبود دیده می شود. این پارامترها شامل بیومارکرهای مقاومت به انسولین بودند در حالیکه در گروه پلاسبو تأثیری مشاهده نشد.

در این تحقیق مشخص گردید که مصرف امگا-3 سبب بهبود پروفایل چربی و مقدار ADN (ادیپونکتین ) و بهبود پارامترهای مقاومت به انسولین بعد از oral fat load درمقایسه با پلاسبو می گردد.

منبع : www. Nutraingredients.com